dilluns, 20 de gener del 2014

COMENÇA EL SEGON TRIMESTRE

Feliç any 2014 a tots i totes, ja hem començat les classes una altra vegada.
Aquest segon trimestre començam amb el tema de l'univers, que han triat els nins i les nines de la classe.
Aquesta setmana ja hem començat a treballar la informació que els nins i nines han cercat, treballat i resumit durant aquest Nadal. Cadascun ha duit informació sobre el tema que li tocava segons el nom del seu grup, Galàxies, La Terra, L'espai, els planetes i la Lluna. Els alumnes que per qualsevol motiu no han pogut dur informació convendria que facin la feina aquests primers dies, com ja sabeu tot es valora.


Avui, dia de Sant Sebastià, hem fet una sessió molt interessant. Els alumnes han anat proposant, mitjançant, una estructura d'aprenentatge cooperatiu, les paraules i temes clau de l'univers, aquells que són els principals i s'han d'estudiar.
Al final tot hem entès que aquest tema, es pareix a un arbre. Qui sap explicar en què es pareix?

En aquesta entrada aniré posant els vídeos i enllaços que anirem treballant a l'aula perquè els puguin reforçar i repassar a casa. A més, podran anar avançant i cercant les diferents informacions que se'ls vagi demanant per confeccionar el treball de grup què haurà de fer cadascun dels grups de la classe.

VÍDEOS INTERESSANTS

El Sistema Solar
Moviment de rotació i translació: el dia i la nit, les estacions i el clima.

 WEBS PER PRACTICAR: Alguns enllaços no van sempre bé, a mi també a vegades me funciona i a vegades no entra o me posa problemes.

1. La Terra, el Sol i la Lluna
2. Els planetes 
3. Moviment de rotació i translació de la Terra 
4. La Lluna

Si veig que entrau i practicau en posaré molts més

24 comentaris:

  1. Muy bien para practicar ¿solo había una actividad verdad?
    El primer enlace les gustó mucho, el segundo tenía el problema de se oía bastante mal.

    ResponElimina
  2. Les ha gustado la actividad para practicar. El primer enlace genial, el segundo se oía bastante regular y no consiguió atraerles tanto, lástima porque era muy completito.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Raquel, así me gusta, siempre a tope. Estos enlaces son de editoriales, y algunas veces piden pluggins y otras cosas, no siempre funcionan. Antes de ponerlos los pruebo, y en ocasiones, al día siguiente ya no me funcionan bien. Seguiremos probando. Gracias por vuestra atención.

      Elimina
  3. HOLA SÓC N'ALBA
    HE VIST ELS VÍDEOS I ESTÁN MOLT CHULOS

    ResponElimina
  4. robin i max nos an agredat molt els vidios tambe eren itresants.El abre perex a que el tronc es el univers despres surten brencetes que son les pregunte i les fules les respostes.

    ResponElimina
  5. hola soc na Miriam. he vist tots els videos i han estat molt divertits. es tronc es com l'univers i les branques serien els estels, els planetes, la lluna, sa terra, les galaxies i el sistema solar

    ResponElimina
  6. Soc en Joan H. M'an agradat els 4 jocs i es primer video.Jo crec que el nostro projecte es pareix un arbre perque es tronc es l'univers i ses branques son els planetes.

    ResponElimina
  7. Soc en Andrés meagradat els vídeos que as posat i evist que las tronco del univers hi meagrada lo que Varen ver dels estelas el sistema solar les galaxies els planetes la lluna hi sea terra

    ResponElimina
  8. Hola soc na Natalia,m´agradat molt els videos i els jocs.
    Per que el tronc es l´univers,a poc a poc li surten les branques que son els temes:el sistema solar,la terra,la lluna,els planetes...,despres li surten moltes branques molt mes petites que son les nostres preguntes i finalment li surten les fulles que son les respostes.

    ResponElimina
  9. Hola soc en marc gallardo i m, han agradat molt els enllaços que has posat

    ResponElimina
  10. Hola micel ángel no mes m'agradat es primer vídeo a soc na Carmen

    ResponElimina
  11. Hola soc na Arantxa i me agrada estudia el univers a medi i ebist els dos vidios i les atividats

    ResponElimina
  12. hola som na Daniela.me an agradat moltels videos i les activitats

    ResponElimina
  13. hola Miguel Angel, me han gusado todos los videos que hemos podido ver, me falta uno que no funciona pero lo prbaré con otro ordenador.
    el tronco seria el universo y las ramas serian los planetas, las galaxias, satelites, las estrelas.

    ResponElimina
  14. hola som na Daniela m´agrada molt estudiar l´univers perque es pareix un arbre.el tronc es l´univers, despres li surten les branques que son els temes mes grosos ,llevonses li surten les branques mes petites que son els temes mes petits i les fulles son les preguntes

    ResponElimina
  15. Soc en joan h . Jo crec que es troc es el univers i ses branques son es sistema solar , ses galaxies , sa terra, sa lluna, els planetes i els estels i ses fulles son les preguntes.
    Adeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

    ResponElimina
  16. Hola som en Pol. M'han agradat molt els videos menos el del sistema solar. El nostre projecte es pareix a un arbre perque va de lo mes gruixat que son les paraules claus a lo mes prim.

    ResponElimina
  17. Hola soy Pablo ,me ha gustado mas el primer video y las actividades , yo pienso que el tronco es el universo grande y dentro de el se encuentra los planetas la tierra estrellas y las demas galaxias. Adeu

    ResponElimina
  18. Hola som Miguel. El tronc es l'univers. Les branques son sistema solar, les galaxies, la lluna, la terra, les planetas i els estells. Aaaaddeeeuuuu.

    ResponElimina
  19. Hola, sóc en Javi,m'han agradat els vídeos però el segon és una mica pesat perquè no s'escolta bé. Jo crec que el tronc és l'univers, les branques els planetes, les galàxies, els estels...I les fulles són les nostres preguntes.

    ResponElimina
  20. Hola soy David, en tercero a tambien estudiamos el espacio, y tambien he hecho las actividades como mi hermano Ismael.

    ResponElimina
  21. Hola so en miguel Martínez els vídeos son molt chulos yo crec el tronc es l'univers i les brances les galaxias estela... Adeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ResponElimina
  22. Hola soc en Marc Alarcon he vist els videos pero alguns no em funcionen.
    Pero els que he vist man agradat.Adeu:)

    ResponElimina